Kruu...kruu...kruu

Ik heb iets met spechten. Vooral met de Zwarte Specht. Wat een gaaf beest. Redelijk zeldzaam in ons land, maar hier in het oosten zijn er wel plekken waar je hem kan zien en horen. Het is vooral een vogel van gemengde bossen met beuken en naaldbomen. De beuken worden gebruikt voor het nest, de naaldbomen om te foerageren. Op de Bergerheide in Noord-Limburg komen alle vijf de spechtensoorten voor, waaronder dus de Zwarte Specht. Afgelopen vrijdag was ik er al vroeg. Bij een open stuk hoorde ineens het kenmerkende kruuk...kruuk....kruuk-geluid van de Zwarte Specht. Gelukkig had ik mijn camera in de aanslag toen hij het open stuk overstak. Gelukkig pakte de autofocus de zwarte vogel meteen tegen de melkwitte lucht en kon ik een mooie serie maken.

 


© 2021 HARVEY VAN DIEK


website made by Radstaak Media Support