Ik ben Harvey van Diek (1969), geboren en opgegroeid in Westervoort (Gelderland). Nu woon ik in Kekerdom (Ooijpolder). Al op jonge leeftijd boeide de natuur mij en werden vogels mijn grote passie. Via de lerarenopleiding Nederland en Biologie/Natuur- en Milieueducatie kwam ik in aanraking met de professionele vogelwereld. Ik wilde van mijn hobby (vogels kijken) m'n beroep maken. En dat lukte.

Sinds 2000 ben ik werkzaam bij Sovon Vogelonderzoek Nederland als medewerker communicatie en fotoredacteur. Tussen 2012-2018 was ik bovendien een van de coördinatoren van de Vogelatlas van Nederland. In 1994 maakte ik de eerste natuurfoto’s, toen nog analoog. Vanaf 2004 fotografeer ik volledig digitaal met de Canon 1D Mark IV en o.a. de 500 mm lens.

Reizen is mijn lust en leven en ik heb dan ook al veel van de wereld gezien. Vogels vormen de hoofdmoot van de fotografie, zeker als ik op reis ben, maar ook andere onderwerpen schuw ik niet. Met enige regelmaat publiceer ik in natuurbladen en geef ik cursussen en lezingen. Sinds 2018 ben ik een van de reisleiders van BirdingBreaks, specialist in vogel- en natuurreizen over de hele wereld.

 


© 2021 HARVEY VAN DIEK


website made by Radstaak Media Support